ЛУКОЙЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД
ЛУКОЙЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД

История

„ЛУКОЙЛ-България" ЕООД е създадена през 1998 г. Развитието на веригата бензиностанции ЛУКОЙЛ започва от 1999 г., след приватизацията на най-голямата рафинерия на Балканския полуостров — ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас.

В първите 5 години от своето съществуване, дружеството концентрира своята дейност върху развитието на модерна верига бензиностанции в цялата страна, като довежда техния брой до 120. За значителния си принос в българската икономика, през 2003 г. компанията е обявена за Инвеститор на годината, а в 2004 г. е наградена с Голямата награда «Златен портфейл».

В следващите години «ЛУКОЙЛ-България» се утвърждава стабилно на позицията на маркет-мейкър и традиционно заема лидерски позиции в рейтингите «Най-голяма компания», «Данъкоплатец на годината», «Най-голям работодател» и др. «ЛУКОЙЛ-България»  е сред най-големите компании в Източна Европа в рейтинга «Top 100» на международната агенция SeeNews. Компанията инвестира в строителството на нови бензиностанции, реконструкцията на продуктопровода Бургас — София, газово пристанище в гр. Русе, реконструкция на нефтобази, снабдителни центрове и др.